Hvad er Oplys verden?

Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene.« – Matthæus 5:16

...
En dreng hjælper en anden dreng med at stå op efter at være faldet ved at spille fodbold fra videoen Oplys verden

Hvad er Oplys verden?

#OplysVerden er en invitation til at omdanne julen til en tid med tjeneste. Det er en verdensomspændende bevægelse at røre hjerter og ændre liv ved at gøre de ting, Jesus gjorde: Bespise de sultne, trøste de ensomme, besøge de syge og plagede og vise venlighed mod alle. Jesus har sagt: »I er jordens lys« (Matthæus 5:14). #OplysVerden er den fuldkomne måde at lade vores lys – og hans lys – skinne klart på.

Daglige tjenesteforslag

#OplysVerden-initiativet udfordrer os til at vise andre kærlighed på samme måde, som Jesus gjorde under sin jordiske tjenestegerning. I december måned gives der specifikke tilskyndelser til tjeneste for at hjælpe os til at fokusere vores liv på at hjælpe andre i juletiden. For at deltage kan du downloade en kalender, der beskriver ideer.

Donationsmaskiner

Almindeligvis bruger vi en automat til selv at få noget, men #OplysVerden-donationsmaskiner er en måde at give til en anden på. Donationsmaskiner gør det let at støtte globale velgørenhedsorganisationer, der giver ting som tøj, briller, medicin, hygiejneartikler, kørestole, sportsudstyr og selv husdyr til dem i nød.

I 2019 indsamlede donationsmaskiner mere end 3,9 millioner dollars i bidrag. De varer, der blev købt, omfatter blandt andet næsten 63.000 høns, omkring 1,6 millioner måltider, omtrent 955.000 vacciner, over 3.500 par sko og over 7.200 par briller. 100 procent af bidragene går til de velgørenhedsorganisationer, der er repræsenteret i donationsmaskinerne, og Kirken dækker enhver kreditkortudgift.

Til sidst kunne donationsmaskinerne findes på ti steder – otte steder i USA og to internationale steder.

Særlige gudstjenester

Søndagen før juledag afholder vi et særligt sabbatsdagsmøde med fokus på Jesu Kristi fødsel og liv. Venner og bekendte, som ikke tilhører vores tro, er velkomne hver søndag, men er især inviteret til at komme og tilbede sammen med os den dag.

#OplysVerden hver dag

Hvert år til jul gør Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige en enorm indsats for at sprede budskabet og missionen for #OplysVerden. Men du kan gøre det hele året ved at tænke over, hvem du kan tjene hver dag.

Andre måder at oplyse verden på