Hvad du kan forvente ved et kirkemøde

Hvad skal jeg have på af tøj?

Du skal bare se ordentlig ud. Du er velkommen i det tøj, du nu har det godt i. De fleste mænd er i jakkesæt med skjorte og slips, kvinderne er almindeligvis i kjole eller nederdel, og børnene er også klædt pænt på.

Vil jeg føle mig utilpas ved at komme alene?

Mange af vores medlemmer kommer alene i kirke hver uge. Men hvis du gerne vil have nogen med dig den første gang, så er du velkommen til at kontakte din nærmeste menighed. De vil finde en venlig person, du kan sidde ved siden af. Det kan være svært at være ny i enhver situation, men du vil hurtigt lære de andre medlemmer at kende og føle dig hjemme.

Ved alle, at jeg er gæst?

Det afhænger nok af, hvor stor den menighed, du besøger, er. Nogle menigheder er så store, at medlemmerne måske ikke opdager, at du er gæst. Andre er så små, at alle medlemmerne kender hinanden og vil genkende og byde en ny velkommen. Men uanset hvad skal du ikke være bange for at præsentere dig eller stille spørgsmål. Alle vil være glade for, at du er der.

Hvordan er møderne, og hvor lang tid varer de?

Kirketiden er delt i to. Den første time kalder vi nadvermøde. Vi synger salmer (der er sangbøger). Nogle beder en bøn, når vi begynder og slutter. Vi tager nadveren, som består af brød og vand, der bliver velsignet og omdelt til medlemmerne i menigheden. Vi lytter også til medlemmer i menigheden, der holder prædiken, det kalder vi »taler«, om forskellige evangeliske emner og personlige erfaringer, de har gjort sig. Efter nadvermødet er der forskellige aldersopdelte klasser for børn og voksne. Hvis du ikke ved, hvor du skal gå hen, så spørg hvem som helst, de vil være glade for at hjælpe dig med at finde det rigtige klasseværelse.

Skal jeg donere penge?

Nej, vi arrangerer ikke indsamlinger og sender ikke en indsamlingsbøsse rundt.

Er jeg nødt til at deltage?

Nej, besøgende behøver ikke at deltage. Når brødet og vandet bliver omdelt til menigheden, kan du bare lade bakken gå videre til den næste person. Ud over det, så er du velkommen til bare at læne dig tilbage og nyde mødet. I søndagsskoleklassen beder læreren ofte frivillige om at læse højt. Her lader du bare være med at række hånden op, hvis du ikke har lyst til at deltage.

Vi har en plads til dig
Find en kirke i nærheden